Kruidenstempelmassage

basische

Een kruidenstempelmassage is een ontspannende massage met een krachtig helende werking voor uw schoonheid en genot!

Jentschura-schoonheid-kruidenstempelmassage_

Kruidenstempelmassage

Basische_kruidenstempelmassage

Speciaal voor de warme kruidenstempel massage heeft P. Jentschura een bijzonder huidversterkend en huidreinigend recept ontwikkeld. Zowel de warmte als de werkzame stoffen van de vochtige warme kruiden ontwikkelen een weldoende, ontspannende en reinigende werking.

De massage met de warm-vochtige kruidenstempels bevordert de doorbloeding en activeert de stofwisseling. Zuren en gifstoffen worden via de huid uitgescheiden, zowel door de werkzame stoffen uit de planten alsook door de alkaliteit van de warme plantensappen.

Voordat u de kruidenstempel massage begint brengt u speciale functionele oliën en het basische zout MeineBase aan. Het zachte van de kruiden- stempelmassage samen met de voorafgaande zout-olie massage, zorgt voor een aangenaam peelingeffect. Bij blokkades in het weefsel (bijvoorbeeld bij cellulitis) wordt een weefselolie gebruikt, bij blokkades in de bloedsomloop gebruikt u een circulatieolie. Voor een algemene kruidenstempelmassage gebruikt u een citrus-gemberolie.

Gember heeft als eigenschap om de doorbloeding te bevorderen waardoor de voorbehandeling met het basische zout zeer efficiënt werkt.

Tijdens de kruidenstempelmassage komen de werkzame stoffen uit de verwarmde en vochtige kruiden vrij en zorgen, samen met de op voorhand aangebrachte olie en het basische badzout, dat de huid dit goed opneemt.

De massage wordt gedaan in de uitscheidingsrichting. De kruiden zijn in het begin heet, daarna warm en zorgen voor één der meest intensieve aanwendingen om te ontslakken, te regenereren en de huid te verzorgen. Bovendien wordt de stofwisseling geactiveerd, de doorbloeding verloopt beter en het gemasseerde organisme wordt zowel lichamelijk als geestelijk in balans gebracht.

Voorbereiding

Massage

Instructies kruidenstempel

Benodigdheden: 40-50 gr stempelkruiden, 4 weefselkompressen & 50 cm fixeerband

Kruidenstempelmassage

Stap 1-2

Leg 2 doeken over elkaar en 2 in het midden

Kruidenstempelmassage

Stap 3

40-50 gr stempelkruiden op doek

Kruidenstempelmassage

 Stap 4

Uiteinden van de doeken samenvouwen

Kruidenstempelmassage

Stap 5

Druk de kruiden tot een stempel

Kruidenstempelmassage

Stap 6

Vouw de uiteinden tot handvat

Kruidenstempelmassage

Stap 7

De stempel afsluiten met fixeerband

Kruidenstempelmassage

Stap 8

Bind fixeerband tot handvat

Kruidenstempelmassage

Stap 9

Klaar is de kruidenstempel!

Kruidenstempelmassage

werkzame stoffen

 • Berkenbladeren – bloedreinigend
 • Bonenkruid – krampwerend
 • Komkommerkruid – uitscheidingsbevorderend
 • Smeerwortel -genezend, celopbouwend
 • Groot hoefblad – ontstekingswerend, huidreinigend
 • Zilverschoon – krampwerend, rustgevend
 • Frambozenbladeren – zweetafdrijvend en ontslakkend
 • Hopbloemen – rustgevend en ontspannend
 • Kervel – lost blokkades op
 • Lavendelbloemen – rustgevend en ontspannend
 • Rozemarijn – krampwerend, bevordert de doorbloeding, stimuleert de bloedsomloop
 • Paardenstaart – genezingsbevorderend, huidreinigend

kruidenstempels

Het rechaud of de rijstkookpot wordt met 100 ml water gevuld en verwarmd. De 4 kruidenstempels worden kort onder stromend water gehouden, en dan gedurende 10 minuten opgewarmd in het rechaud of de rijstkookpot. Neem niet meer dan 100 ml water om te vermijden dat de stempels te nat worden. In deze hoeveelheid van 100 ml water staan de stempels rechtop waardoor ze niet door en door nat worden.

kruidenstempelmassage

1e stap
Breng eerst een kruidenstempel massageolie aan.

2e stap
Strooi dan een beetje MeineBase badzout op de huid en masseer dit lichtjes in.

3e stap
Neem 2 stempels uit het rechaud of de rijstkookpot. Wikkel een kompresdoekje rond de steel van beide stempels en druk ze lichtjes tegen elkaar uit. Test nu op uw pols of op uw wang de temperatuur en voer de kruidenstempel massage in uitscheidingsrichting uit.

in uitscheidingsrichting

Nadat de twee eerste kruidenstempels tijdens de massage zijn afgekoeld, worden de twee andere verwarmde stempels uit de rechaud of de rijstkookpot genomen en voor de massage gebruikt. De twee afgekoelde stempels worden in het rechaud of de rijstkookpot opnieuw verhit.

Belangrijk!
Na het uitnemen van de kruidenstempels uit het rechaud of de rijstkookpot worden de hete kruidenstempels zachtjes uitgedrukt, tot de temperatuur zover is gedaald dat er geen verbranding van de huid kan
gebeuren.

Scroll naar boven