MeineBase Badzout

basisch mineraalzout

Basisch mineraalzout voor lichaamsverzorging – de natuurlijkste lichaamsverzorging van de mens. Voor een optimale ontzuring en regeneratie van het lichaam.

Jentschura-meinebase-badzout 1
Jentschura-meinebase

Voordelen van basische lichaamsverzorging

 • ontzuring
 • het onttrekken van het zure leefmilieu van schimmels
 • optimaal zelfvettend vermogen van de huid
 • aangename lichaamsgeur
 • regeneratie
 • ontspanning

Voor een fluweelzachte huid

Door een basische lichaamsverzorging wordt de huid van reeds afgescheiden zuren en schadelijke stoffen bevrijd. Dit geeft het lichaam het signaal dat meer zuren naar de huid getransporteerd kunnen worden. Als gevolg van een basische lichaamsverzorging wordt de natuurlijke afscheidingsfunctie van de huid actief gebruikt en het gehele lichaam ontlast. Bovendien wordt het zelfvettend vermogen van de huid geoptimaliseerd. Ze wordt aangenaam soepel.

MeineBase Badzout

natuurlijke uitscheiding

Ervaar de bijzondere waarde van de zeer fijn gemalen edelstenen agaat, carneool, citrien, chrysopraas, chalcedoon, saffier, bergkristal en onyx. Deze zijn op de chakra’s van het lichaam afgestemd en helpen het te openen en voor een continue energiestroom te zorgen. Een bad met MeineBase zorgt voor een harmonische balans van lichaam, geest en ziel en helpt nieuwe energie, rust en kracht voor het alledaagse leven bij te tanken.

Jentschura-meinebase-bad
Jentschura-ingredienten-meinebase

Ingrediënten

met acht geselecteerde edelstenen

natriumhydrogeencarbonaat, bergkristal, chalcedoon, natriumcarbonaat, saffier, chrysopraas, natuurlijke mineralen, carneool, citrien, zeezout, agaat, onyx

 

MeineBase_voetenbadZeer veelzijdig te gebruiken

MeineBase is zeer zuinig in gebruik en is uitermate geschikt voor lig- en voetenbaden, spoelingen, wikkels, inhalaties en tandverzorging. Voor speciale toepassingen zijn er basische functionele kleding. Ook voor massages, sauna en stoombad is MeineBase zeer bruikbaar. Basische zoutpeelings, bijv. na het sporten, en een milde basische baby- en kinderverzorging ronden het toepassingsspectrum af.

P.Jentschura-meinebase-bad
Basische lig- en voetenbaden

Het basisch-mineraal ligbad:
Het ontspant lichaam, geest en ziel tijdens het soms vermoeiende dagelijkse leven. Het ligbad activeert het grootste deel van huidoppervlakte en daarmee de meeste zweet- en talgklieren. Daarom is het de meest effectieve basische toepassing.

Het basisch-mineraal voetbad:
Voeten worden in de natuurgeneeskunde als “hulpnieren” beschouwd, die door regelmatige basische verzorging de reinigende functie van de nieren kunnen ontlasten.

MeineBase-neusspoelingBasische mond- & neusspoeling

Los een afgestreken theelepel MeineBase op in een liter warm water voor neus- of mondspoeling. Voor de neusspoelingen bevelen we het gebruik van de P. Jentschura neusspoelbeker aan. Voeg een mespunt MeineBase toe aan het water in de beker.

MeineBase-tanden-poetsen-zoutBasische tandverzorging

Los een beetje MeineBase in water op in uw tandenborstelbeker en dompel uw tandenborstel daarin. Doe dan een fluoridevrije tandpasta op de tandenborstel en poets uw tanden zoals u gewend bent.

MeineBase-zout-peelingBasische douche/peeling

Breng na het inzepen en afspoelen MeineBase aan op de vochtige huid, en wrijf het hele lichaam daar mee af. Daarna kort afspoelen. U kan ook een loogwater van MeineBase over het lichaam laten lopen en vervolgens laten opdrogen. Het is bijzonder aanbevelenswaardig na fysieke belasting.

Jentschura-alkawear-kousenBasische functionele kleding

 • aanvulling op de basische voet- en ligbaden
 • effectieve ontzuring
 • doeltreffende ondersteuning van een ontslakkingskuur
 • van groot nut bij talrijke plaatselijk optredende problemen

De combinatie van AlkaWear textiel en MeineBase maakt het mogelijk de huid bij haar natuurlijke uitscheidingsfunctie te ondersteunen en verwijdert tevens dode huidcellen voor een zachte, soepele en stralende huid.

Jentschura-gezichtsbehandelingBasische regenererende huidverzorging

Het vochtige vliesmasker wordt gedurende ca. 20 minuten op de gereinigde huid aangebracht. Het vlies wordt regelmatig opnieuw bevochtigd omdat het basisch water verdampt en in de huid wordt opgenomen.

TIP: Deze toepassing is heel effectief in combinatie met een basisch lig- of voetbad.

MeineBase_stoombad
Basisch stoombad

Na een basisch stoombad zal uw huid zeer zacht aanvoelen. Wrijf de grote oppervlakken van uw lichaam in met een MeineBase zouthoning pasta. Spoel na het stoombad de pasta af met water.

In het stoombad

 • 10 minuten zweten
 • vervolgens tijdens een pauze de zout-honing pasta (1 EL MeineBase, 1–2 EL vloeibare honing met wat water oproeren tot er een smeerbare pasta ontstaat) opbrengen
 • 10 – 15 minuten zweten
 • afsluitend met water afspoelen

MeineBase-inhalatieBasische inhalatie

Los een theelepel MeineBase op in 1,5 – 2 liter kokend water. Inhaleer dit twee- tot driemaal per dag gedurende twee à drie minuten. Bijzonder geschikt bij verkoudheid, neusbijholteontstekingen, bronchitis, astma, hooikoorts, allergieën.

MeineBase_sportUitstekend geregenereerd

Prestatie is geen “pure mentaliteitskwestie”, maar onderscheidt zich in het zuur-base evenwicht! Gebruik MeineBase voor een effectieve ontzuring en versnelde regeneratie.

“Voor een optimaal herstel en een natuurlijke prestatieverhoging neem ik na het sporten een basisch bad.”

Urs Zumstein
beroeps-fitness-atleet en bezitter van een fitnessruimte

Scroll naar boven