Veldsla

Met worteltjes & champignons

Bereidingswijze

Was de wortelen, gehalveerd en in kleine stukjes gesneden (alternatief: borstel de pompoen en met schil in dunne plakken snijden). Salieblaadjes in reepjes gesneden. Was de champignons en snijd ze in partjes. Verhit in een pan 1 EL olijfolie, de gesnipperde ui, de geperste knoflook en wortelen samen met de champignons ca. 3 – 4 minuten bakken. Voeg dan wat water toe en 10-15 minuten beetgaar koken. Als de pompoen als alternatief wordt gebruikt, dan is de kooktijd langer. Twee minuten voor het einde van het koken de salieblaadjes toevoegen. Mosterd, honing, azijn, zout, peper, de rest van de olie en misschien zelfs wat sinaasappelsap tot een dressing mixen. De veldsla wassen en klein snijden, meng met de overige ingrediënten en voeg de dressing toe. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas en WurzelKraft.

Ingrediënten

  • 320 g wortelen (2 stuks) (alternatief: Hokkaido pompoen)
  • 120 g champignons (ongeveer 6 stuks)
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g veldsla (alternatief: bladsla)
  • enkele blaadjes salie
  • 4 EL olijfolie
  • 2 EL limoen- of citroensap of misschien zelfs wat sinaasappelsap
  • 1 TL grove mosterd
  • 1 TL honing of agavediksap
  • 1-2 EL balsamico azijn
  • 25 g parmezaanse kaas, geraspt
  • 2-3 TL WurzelKraft
  • kruidenzout, peper
Jentschura-wurzelkraft-veldsla
Scroll naar boven