Ovengroente

met hummus dip

Bestel in onze webshop

Ingrediënten

  • verschillende soorten groenten volgens seizoen
  • olijfolie of avocado-olie
  • kruidenzout, peper
  • sesamzaad\
  • rozemarijn, tijm of Provençaalse kruiden
  • 2-3 theelepels WurzelKraft

Voor de hummus dip:

  • 125 g kikkererwten
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 2-3 eetlepels limoen- of citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 35 g sesampasta (tahin)
  • komijn, paprika
  • paprika edelsüß
  • kruidenzout, peper

Bereidingswijze

Verschillende soorten groenten (afhankelijk van het seizoen) op een bakblik met bakpapier leggen. U kunt bijvoorbeeld wortelen en courgette in dunne plakjes snijden. In het najaar is een Hokkaido pompoen geschikt, die in dunne plakken wordt gesneden. Anders zijn prei en aubergines dun gesneden een leuke toevoeging. De groenten nu met avocado- of olijfolie bestrijken, bestrooi ze met zout en sesamzaadjes of Mediterraans met rozemarijn of tijm. Bij 180 °C gedurende 20 – 30 minuten, afhankelijk van de gewenste beetgaarheid. Voor de dip de kikkererwten afgieten in een zeef en afspoelen. Dit samen met de geperste knoflook, limoensap, olijfolie, sesampasta, kruiden en eventueel 1-2 eetlepels water pureren. De dip is afgesloten 2-3 dagen houdbaar in de koelkast. De groenten en dip op de borden serveren, iets af laten koelen en bestrooi de WurzelKraft erover.

Webshop

P.Jentschura producten

[button open_new_tab=”true” color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”medium” url=”https://www.zonnevlecht.nl/ontzuringsproducten” text=”Ga naar webshop” color_override=””]

Verkooppunten

P.Jentschura producten

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”medium” url=”/verkooppunten” text=”Zoek verkooppunt” color_override=””]

Profjes & urineanalyse

aanvragen

[button open_new_tab=”true” color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”medium” url=”https://www.zonnevlecht.nl/contact” text=”Aanvragen” color_override=””]
Scroll naar boven