TafeltjeDekJe pizza

Voor springvorm van 26 cm Ø

Bereidingswijze

Voeg TafeltjeDekJe aan het water toe en roer goed door. Vervolgens onder af en toe roeren aan de kook brengen. Op laag vuur ca. 4 – 5 minuten zachtjes laten koken. Tussendoor omroeren. De brij laten afkoelen. Vervolgens het ei en het meel erdoor roeren en met kruidenzout op smaak brengen.

Doe het deeg in de ingevette vorm en prik er meermaals met een vork in. Het deeg in een voorverwarmde oven 10 minuten bij 200 °C (heteluchtoven 180 °C) voorbakken.

Ondertussen de ui, de paprika en de courgette schoonmaken, in kleine ringen resp. reepjes snijden en in het plantaardig vet aanstoven. Groente met kruidenzout op smaak brengen en daarna over het voorgebakken deeg verdelen. Als laatste de in schijfjes gesneden tomaat en de kaas over de pizza verdelen. In de hete bakoven in ca. 15 – 20 minuten afbakken.

Ingrediënten

  • 100 g TafeltjeDekJe
  • ca. 300 ml water
  • 1 ei
  • 4 el speltvolkorenmeel
  • kruidenzout
  • ½ paprika
  • ½ courgette
  • 1 kleine ui
  • 1 el plantaardig vet, bijv. raapzaadolie
  • voor het braden of kokosvet
  • 1 tomaat
  • 100 g geraspte kaas
Jentschura-tafeltjedekje-pizza
Scroll naar boven