MorgenStund'

Repen met cranberry’s

Bereidingswijze

De boter langzaam laten smelten bij lage temperatuur. Doe MorgenStund´, hazelnoten (of amandelen) in een kom en giet er de gesmolten boter over. Roer voorzichtig om en laat het ongeveer 10 minuten staan.

Klop de eieren samen met de honing en voeg een snufje zout toe. Dan de afgekoelde MorgenStund’-mengsel voorzichtig doorroeren. Tot slot de cranberry’s en jam toevoegen.

Het mengsel met de handen tot een homogene massa kneden. Het mengsel vervolgens met een spatel of met de handen op een ingevette bakplaat verdelen en aandrukken.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. De hoeveelheid is genoeg voor een normale bakplaat.

Oventemperatuur: 180 °C
Baktijd: ca. 25-30 min

Ingrediënten

  • 300 gr MorgenStund‘ (niet koken)
  • 160 gr boter
  • 180 gr gemalen hazelnoten of amandelen
  • 180 gr honing
  • 125 gr cranberry’s
  • 2 eieren
  • 60 gr abrikozenjam
  • 1 snufje zout
Jentschura-morgenstund-cranberry-repen
Scroll naar boven