Quinoa-groenteschotel

Met taugé

Bereidingswijze

Quinoa in een zeef afspoelen en kort aanbakken in een pan met 2 TL olie. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Bij laag vuur gedurende 10-15 minuten laten koken. Was de groenten. Broccoli in kleine roosjes delen. Sugar snaps halveren of courgette in stukjes snijden. Snijd de paprika in reepjes en snijd ze doormidden. De wortelen schillen en in schijfjes snijden. Was de spruitjes in een zeef. In een pan de sesam- of olijfolie met geperste knoflook, fijngesneden bosuitjes en stukjes gember verhitten. Broccoli, wortelen en paprika toevoegen, na 3-5 minuten gevolgd door de courgette.

Vervolgens de bouillon en de sojasaus toevoegen en koken totdat het beetgaar is. Voeg kort voor het einde van het koken sugar snaps en spruiten toe. Breng op smaak met kruidenzout en peper en mengen met de quinoa. Tot slot een beetje verse geitenkaas of vegetarisch spread onderroeren, op de borden verdelen en na afkoeling de WurzelKraft erover strooien. Serveer met een stukje gebakken tofu.

Ingrediënten

  • 200g Quinoa
  • 650 ml groentebouillon

Voor de groenteschotel:

  • 150 g broccoli
  • 150 g sugar snaps of courgette
  • 1 rode paprika
  • 1-2 wortelen
  • 1 teentje knoflook
  • evt. 1 stukje gember
  • 2-3 bosuitjes
  • 100 g taugé, alternatief een schaaltje tuinkers
  • 2 TL sesam- of olijfolie
  • ca. 250 ml groentebouillon
  • 2-3 TL WurzelKraft
  • sojasaus naar smaak
  • beetje geitenkaas, alternatief vegetarische spread
  • kruidenzout, peper
Jentschura-wurzelkraft-quinoa-groenteschotel
Scroll naar boven