Vegetarische hartige burgers
< Terug naar receptencategorie

Vegetarische hartige burgers
(voor 4 hartige burgers)

Recept

Vegetarische hartige burgers

• 10 EL (ca. 100 g) TafeltjeDekJe
• ca. 350 ml water
• 1 ei*
• 2 el zachte havervlokken*
• kruidenzout
• verse peper
• plantaardig olie, bijv. raapzaad- of kokosolie

TIP: De burgers kunnen al een dag eerder worden gebakken of ingevroren worden.

* Variant zonder ei en zonder havervlokken: 2 – 3 theelepels plantaardige spread en evt. nog maïs- of kikkererwtenmeel toevoegen.

Voeg TafeltjeDekJe aan het water toe en roer goed door. Vervolgens onder af en toe roeren aan de kook brengen. Op laag vuur ca. 4 - 5 minuten zachtjes laten koken. Tussendoor omroeren. Voeg daarna het ei en de havervlokken aan TafeltjeDekJe toe en roer nogmaals goed door. Breng het mengsel met kruidenzout en peper goed op smaak. Ca. een uur laten afkoelen. Verhit het plantaardige olie in een pan. Maak van de brij kleine ballen (knoedels) en bak deze aan beide zijden goudbruin. Vers uit de pan zijn de knoedels het lekkerst. Serveer daarbij een rauwkostsalade.

LET OP: als u een strikt glutenvrij dieet moet volgen, vervang dan de havervlokken door: maïsgriesmeel (tapioca), of meel van quinoa, boekweit, rijst, amarant of teff