TafeltjeDekJe spinazie ovenschotel

Voor 2 personen

Bereidingswijze

TafeltjeDekJe met ca. 270 ml kokend water/bouillon overgieten, omroeren en 5 minuten laten wellen. De afgekoelde massa met rode pesto op smaak brengen en als een ca. 4-5 cm dikke laag in een ingevette ovenschaal vullen en aandrukken. Ontdooi de bladspinazie in een pan op laag vuur en giet het water af. De pitten in een pan kort roosteren en eruit nemen.

Verhit de olie in een pan, fruit de gesnipperde uien met de geperste knoflook hierin en blus af met de stukjes tomaat. Voeg 2 TL tijm en basilicum van elk en 1 TL rozemarijn toe. Breng op smaak met kruidenzout en peper. Daarna de spinazie, pitten en de fijngesneden zongedroogde tomaten onderroeren en op de TafeltjeDekJe-laag in de ovenschaal doen. Fetakaas in kleine stukjes snijden en over de ovenschaal verdelen. Bij 220 °C gedurende ca. 15 minuten in de oven (bovenwarmte) bakken.

Ingrediënten

  • 8 EL (ca. 80 g) TafeltjeDekJe
  • ca. 270 ml water of groentebouillon
  • 3 TL pesto rosso
  • 250 g spinazie (diepvries)
  • 3 EL pijnboompitten (of een pittenmengsel)
  • 1-2 TL olijfolie
  • 2 uien
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 400 g tomaatstukjes
  • 6-7 gedroogde tomaten
  • 100 g fetakaas
  • kruidenzout, peper, tijm, basilicum, rosmarijn

TIP: Serveer met een groene salade, bijv. met komkommers, tomaten, wortelschijfjes, kruiden en een lichte azijn-olie-vinaigrette.

Jentschura-tafeltjedekje-mediterrane-spinazie-overschotel
Scroll naar boven