TafeltjeDekJe knäckebröd

Gezond & vezelrijk

Bereidingswijze

Over TafeltjeDekJe in een schaal 480 ml kokend water gieten, omroeren en 5 minuten laten weken. Vervolgens kruiden met zout en pesto. De ingelegde, gedroogde tomaten afgieten, in stukken snijden en door de TafeltjeDekJe-massa scheppen.

Bakpapier op een bakplaat leggen en de TafeltjeDekJe-massa daar zo dun mogelijk (ca. 3 mm) over uitstrijken. Als nog TafeltjeDekJe mocht overblijven, kunt u die op een tweede bakplaat verdelen of gewoon opeten.

Op de massa de pompoen- en pijnboompitten verdelen en goed aandrukken. De oven voorverwarmen tot op 180 °C (bij voorkeur het programma ‘convectie’ kiezen) en ca. 20 minuten in het midden van de oven bakken.

De bakplaat uit de oven nemen, maar de oven nog niet uitschakelen. De deegplaat met een scherp mes in willekeurig grote repen snijden en het knäckebröt nogmaals 40 minuten bakken. Het knäckebröt laten afkoelen en serveren met een lekkere kruidenkwark of een andere dip.

Ingrediënten

  • 150 g TafeltjeDekJe
  • 3 tl rode of groene pesto
  • 1 kleine pot gedroogde tomaten
  • 2 el pompoenpitten
  • 2 el pijnboompitten
  • ½ tl zout
tischleindeckdich_knackebrot
Scroll naar boven