Auberginesandwich
< Terug naar receptencategorie

Auberginesandwich
(voor ca. 4 sandwiches)

Bestel in onze webshop

Recept

Auberginesandwich met kruidige TafeltjeDekJe-vulling

Voor de vulling:
• 4 EL (ca. 40 g) TafeltjeDekJe
• ca. 135 ml water of groentebouillon
• 2 - 3 TL pesto rosso
• 50 g fetakaas
• 5 stuks (ca. 60 g) gedroogde tomaten
• 6 - 7 groene olijven zonder pit
• kruidenzout, peper, basilicum

Voor de sandwiches:
• 1 aubergine (ca. 260 g = 8 schijven)
• 5 - 6 EL olijf- of avocado-olie
• 1 - 2 teentjes knoflook
• kruidenzout, peper, basilicum

TafeltjeDekJe met ca. 135 ml kokend water/bouillon overgieten, omroeren en 5 min. laten wellen. De afgekoelde massa met pesto en kruidenzout verfijnen. Fetakaas met een vork verkruimelen en samen met de kleingesneden zongedroogde tomaten, olijven en kruiden onder de afgekoelde TafeltjeDekJe-mengsel roeren en kruiden. Het mengsel mag niet te vloeibaar zijn.

Was de aubergine, snijd in lengte de plakken en bestrooi ze met kruidenzout. De uitgelekte vloeistof deppen met keukenpapier. 4-5 EL olie in een kopje doen en mengen met de geperste knoflook, basilicum, peper en kruidenzout. De aubergineplakken aan een kant met de kruidenolie bestrijken. Het mengsel telkens op een plakje aubergine uitstrijken. Met een tweede plak bedekken en aandrukken. De met olie bestreken zijde moet naar buiten gericht zijn. Verhit 1 EL olie in een pan, leg de sandwiches erin en bak ze aan beide kanten bruin.

Grillen:
Het TafeltjeDekJe-mengsel niet helemaal tot de rand van de aubergineplak uitstrijken. Met een tweede plak bedekken en aandrukken. Op de grill 10-15 minuten aan beide kanten bakken, het beste op een dubbele grillspies steken.