Mijn KrachtKuur

reinigt – vitaliseert – regenereert

Breng opnieuw vaart in uw leven en laat indien nodig de kilo’s wegsmelten. Onder het motto “gezond maar voldoende eten” beschrijft Mijn KrachtKuur een goede vol te houden basenopbouwende manier van voeding. Natuurlijke vitale stoffen kunnen echt wonderen doen.

Detoxen & Ontgiften KrachtKuur
Jentschura-wurzelkraft-veldsla

met groenten, zaden, sla, rauwkost en fruit

Mijn KrachtKuur is zeer effectief, want juist in deze tijd van overvloed consumeren wij teveel genotsmiddelen, teveel dierlijke eiwitten, teveel zout, suiker en wit meel die onze welvaartsziekten in belangrijke mate mede veroorzaken.

Tijdens de KrachtKuur is er een tijdelijke tekort aan dierlijke eiwitten, suiker en andere zuuropbouwers, maar het zijn de juiste maatregelen. Gebaseerd op de door Peter Jentschura opgestelde drie geboden voor het behoud en de verlenging van onze schoonheid en gezondheid: “Vermijd al wat schadelijk is! Eet, drink en doe nuttige dingen! Scheid al wat schadelijk is uit!” Wees alert voor alles wat ons lichaam schaadt en doe alles wat ons organisme nodig heeft.

Versterk u met een voeding rijk aan vitale stoffen

Door de zinvolle combinatie van groenten, salades, rauwkost, zaden en fruit met WurzelKraft en de 7×7 Kruidenthee, met de basische darmspoeling, de Basische Kousen, de Basische Stulpen en de basische lichaamsverzorging wordt het organisme gereinigd en tegelijkertijd optimaal met basenopbouwende vitale stoffen verzorgt, versterkt en geregenereerd. Honger zal u daar niet bij hebben.

Tegelijkertijd worden storende afzettingen verwijderd. Deze effectieve lichaamsreiniging, de gepaard gaande gewichtsafname en een succesvolle regeneratie leiden ook tot ontspanning van onze belangrijkste organen, namelijk onze darmen.

Reinig u met de driesprong van de ontslakking

We beoefenen in Mijn KrachtKuur de succesvolle “Driesprong van de ontslakking”.

  1. We lossen stapelingen op met de biologische 7×7 Kruidenthee, de ideale celspoeler.
  2. We neutraliseren opgeloste zuren en gifstoffen met plantaardige vitale stoffen van de biologische omnimoleculaire WurzelKraft.
  3. We scheiden zuren en schadelijke stoffen uit met MeineBase via de verschillende basische toepassingen via de huid en via de slijmhuid.

Deze ideale kuur kan ook in het stressvolle leven van alle dag zonder problemen aangehouden worden. Ze is ingesteld op een duur van één week en kan naar believen verlengd worden. Ook de ervaren vaster vindt in Mijn KrachtKuur een gezond opbouwend alternatief.

Dit is toegelaten

Voeding tijdens KrachtKuur

Het zwaartepunt van deze kuur ligt in het eten van groenten rijk aan vitale stoffen, salade, rauwkost en zaden. Met zaden bedoelen we de glutenvrije zaden van gierst, boekweit, amarant, quinoa en nog andere die ons optimaal met hoogwaardige natuurlijke vitale stoffen en aminozuren verzorgen. Ze zijn gemakkelijk te verterenen verzuren het lichaam niet.

Een goede start van de kuur gebeurt elke morgen via basenopbouwende MorgenStund’ rijk aan vitale stoffen en een goed verteerbare pap van gierst en boekweit met vruchten en zaden.

Fruit wordt in Mijn KrachtKuur in tegenstelling tot groenten, salade, rauwkost en zaden met mate gegeten om het lichaam niet met fruitzuren en verschillende suikersoorten, die in de darmen gisten, te overlasten.

  • Groenten, aardappelen, salade, scheuten
  • Zelfbereide groentebouillon en soepen
  • Fruit in beperkte hoeveelhedenKruiden- en rooibosthee
  • Zaden van graanachtige planten, zoals gierst, boekweit, quinoa
  • Olijfolie voor groenten te stoven en als saladedressing
  • Rijst-, gierst- en amarantwafels als tussendoortje
  • Plantaardige olieën uit koolzaad, pompoen- en zonnebloempitten
  • Amandelen, noten, pitten in beperkte hoeveelheden
  • Veel verse kruiden en weinig zout
  • Groenten- en fruitsappen
  • Water

Dit is te vermijden

Te vermijden voeding tijdens KrachtKuur

Glutenhoudende granen gebruiken we in de kuur niet omdat teveel granen eten vooral die van witmeelproducten de verzuring van het organisme in de hand werken. Bovendien zal het veelvuldig gebruiken van brood onze vaten aan mekaar klitten.

Melk en melkproducten verslijmen, zoals reeds beschreven door de bekende professor Lothar Wendt, onze lymfe en lymfatisch verzorgingssysteem. Daarom worden deze producten in Mijn KrachtKuur vermeden. Datzelfde telt ook voor dierlijke eiwitten uit vlees, vis en eieren. Het vermijden van deze voedingsstoffen gaat een overbelasting door eiwitten tegen en vermindert verzuring en verslakking van ons organisme.

In Mijn KrachtKuur vermijden we ook suiker en suikerhoudende voeding, omdat deze een ideale voedingsbodem zijn voor gistingen en schimmels. Onder de te vermijden producten tijdens de kuur vallen ook de bereide gerechten en kunstmatige zoetstoffen.

  • Melk & melkproducten
  • Kaas, yoghurt, pudding
  • Vlees, vleesproducten & vis
  • Worst, gehakt, haring
  • Eieren & eibereidingen
  • Graan- en witmeelproducten
  • Brood, koeken, noedels
  • Kant-en-klaarmaaltijden
  • Suiker & suikerhoudende producten
  • Confituur, zoetigheden, ijs
  • Zoetmiddelen
  • Alcoholische dranken en limonades
  • Koffie & zwarte thee
Jentschura-morgenstund-peer-bessen

Bij het ontbijt: MorgenStund’ naar eigen voorkeur verfijnd. Receptideeën kunt u bij recepten MorgenStund’ terugvinden.

Bij het middageten: Salade met avocado, noten, pitten, olijven en een saladesaus uit plantaardige oliën, verse kruiden, specerijen, en een klein beetje citroensap of azijn. Naar gelieve kunt u aardappelen, gierst, quinoa, amarant, of boekweit met groenten eten. De afgekoelde zaden kunnen ook in een salade gebruikt worden.

Voor het avondeten (best om 18 uur): Gestoomde groenten met aardappelen, gierst, amarant of boekweit, stamppot, soepen of sla.

Als tussendoortje: Rauwe groenten of fruit, verse groentebouillon, WurzelKraft, smoothies (groente- of tomatensap op smaak gebracht met WurzelKraft) of een 2e keer MorgenStund’ (zie bakrecepten met MorgenStund’)

  • In een thermoskan hebt u 7×7 Kruidenthee steeds bij u.
  • Maak sla en slasausen op voorhand klaar en neem ze mee in een doos.
  • Stoom uw groenten in een stoomzeef. Gebruik het kookwekker, omdat daarin veel gezonde mineralen bevinden.
  • Quinoa, amarant, boekweit, en gierst worden zoals een risotto klaargemaakt. Met de afgekoelde zaden kunt u samen met andere ingrediënten een lekkere sla maken.
Scroll naar boven